housewarming

Categories:KBC Nieuws

Verhuizen of gaan samenwonen is een grote stap. Ben je klant bij KBC Verzekeringen? Dan zorgen wij voor een fantastisch housewarmingcadeau: zes maanden gratis internet, digitale televisie en vaste telefonie van Proximus.* Kortom, alles wat je nodig hebt om je zelfstandige leven goed te starten.

move

Hoe vraag je je housewarmingcadeau aan?

Surf naar www.proximus.be/kbc2 en registreer je daar met de code die u in ons kantoor kan bekomen. Als je alle stappen hebt doorlopen,neemt Proximus contact met je op om de praktische kant te regelen.

Jouw code:
Kom binnen in ons kantoor voor uw persoonlijke code

Wat moet je nog weten over dit aanbod?

Het housewarmingcadeau van KBC Verzekeringen is het Proximus Comfort Pack, zes maanden gratis voor klanten van KBC Verzekeringen.Het aanbod is geldig als je een privé­ persoon bent en voor het eerst in een woning gaat wonen die je huurt of hebt gekocht.

Het aanbod is geldig voor bestaande en nieuwe Proximus klanten die verhuizen en de voorbije drie jaar geen gebruik hebben gemaakt van een promotie van Proximus. De actie loopt tot en met 15 november 2016.

Meer informatie over de actie en de algemene voorwaarden vind je op www.proximus.be/kbc2.

* Belverkeer, bijkomende opties en gehuurde films maken geen deel uit van deze promotie.

proximuskbc

Bouwen aan uw pensioen

Categories:KBC Nieuws

We leven allemaal langer. En die tijd willen we dan ook zo goed mogelijk invullen, het liefst zonder in te leveren op onze dagelijkse levensstandaard. Maar met het huidige wettelijke pensioen blijkt dat niet altijd evident. Een extra spaarpotje aanleggen is dus zeker geen slecht idee, integendeel.

Vroeg begonnen …

pensioen

Automatisch een bedrag opzij leggen gedurende een lange periode kan bij uw pensioen voor een aardig spaarpotje zorgen. Hoe vroeger u begint, hoe grater in principe het eindbedrag en hoe langer u natuurlijk ook jaarlijks een fiscaal voordeel geniet.

Ook late beslissers worden nog beloond

Ook op latere leeftijd kan het interessant zijn om starten met fiscaal sparen. Zo kunt u met langetermijn sparen zelfs tijdens uw pensioen nog een mooi fiscaal voordeel genieten, op voorwaarde dat u het contract sluit voor uw 65e verjaardag en dat u belastingen betaalt tijdens uw pensioen. KBC zoekt voor u een oplossing op uw maat.

Kies voor comfort

Wanneer en hoe u start, beslist u zelf: in een keer het volledige bedrag op jaarbasis of meer gespreid over het jaar. Hoe dan oak, maak het uzelf gemakkelijk en kies voor het comfort van een automatische spaaropdracht. Dan gebeuren de stortingen gespreid en volgens uw wensen. U hoeft niet elk jaar het maximumbedrag opzij te leggen. U spaart zoveel u wilt. Maar wilt u elk jaar automatisch het fiscale maximumbedrag storten, dan kunnen wij dat voor u regelen . Zo mist u uw maximale fiscale voordeel niet.

Pensioensparen

Extra pensioenspaarpot
Via het pensioensparen kunt u jaarlijks tot 940 euro fiscaal voordelig sparen en laten renderen voor uw pensioen. U krijgt een belastingvermindering van 30% op uw gespaarde bedragen.

Voor wie?
Belgische belastingplichtigen ouder dan 18 en jonger dan 65 jaar die fiscaal voordelig willen sparen voor hun pensioen. Vooral interessant voor jongeren die een lange beleggingshorizon hebben en nag volop kunnen profiteren van deze pensioenopbouwformule.

Langetermijnsparen

Voor als u nog fiscale ruimte hebt Ook via het langetermijnsparen kunt u fiscaal voordelig geld opzij leggen. Afhankelijk van uw beroepsinkomen kunt u jaarlijks tot 2.260 euro fiscaal voordelig sparen. En ook daarbij loopt uw fiscale voordeel op tot 30% van de gespaarde bedragen.

Voor wie?
• Jonge klanten die een eigen beroepsinkomen hebben, op middellange termijn een woning willen kopen of bouwen en nu al een mooie belastingvermindering willen genieten. Via het langetermijnsparen kunt u een spaarpotje opbouwen om uw kredietgebonden overlijdensdekking (beter gekend als schuldsaldo-verzekering) te financieren wanneer u uw woningkrediet aangaat.

• Klanten met een woningkrediet die nag ruimte hebben voor belastingvermindering of klanten die hun woningkrediet hebben afbetaald en opnieuw ruimte hebben.

• Klanten die oak tijdens het pensioen nag personenbelasting zul len moeten betalen . Zij kunnen nog voor hun 65e verjaardag starten met het langetermijnsparen en nog vele jaren een mooie belastingvermindering genieten.

Wat u nog moet weten

Tegenover het aantrekkelijke fiscale voordeel én de (potentieel) mooie opbrengst staat een heel redelijke eindbelasting. Die belasting bent u in principe verschuldigd op uw 60e verjaardag. Start u met dit fiscaal voordelig sparen vanaf uw 55e verjaardag? Dan bent u ze verschuldigd na 10 jaar.

TIP:
Start met fiscaal sparen voor uw 55e en blijf verder storten na uw 60e verjaardag. Nadat de eindbelasting is geheven (op uw 60e verjaardag), worden de stortingen niet meer belast, terwijl ze u wel nog belastingvermindering opleveren.

Ook voor zelfstandigen

Als zelfstandige of vrij beroeper hebt u nog bijkomende mogelijkheden om fiscaal voordelig te sparen. En dit boven op het pensioensparen en het langetermijnsparen.

Zo kunt u het sparen voor uw pensioen volledig optimaliseren. KBC helpt u daar graag bij.

Combineer en maximaliseer uw fiscaal voordeel

Wilt u er het maximum uithalen? Kies dan voor pensioensparen en langetermijnsparen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u de beide formules combineren en zo uw fiscale voordelen maximaliseren. Uw belastingsvermindering kan oplopen tot 960 euro² per jaar. Als we rekening houden met een aanvullende gemeentebelastingen van 7% (afhankelijk van de gemeente waar u wont), bedraagt het maximale voordeel zelfs meer dan 1000 euro.

Bepaal samen met uw KBC-contactpersoon wat voor uw persoonlijke situatie de beste opties zijn, nu en in de toekomst.

(²)

Fiscaal voordeel van 30% (eventueel nog te verhogen met de gemeentelijke opcentiemen) toegepast op de fiscale maximumbedragen voor het inkomstenjaar 2014 t.e.m 2017. De fiscale behandeling is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en kan in de toekomst wijzigen.

Vragen?

U bent welkom bij uw KBC-verzekeringsagent.

Ongevallenverzekering

Categories:KBC Nieuws

KBC in’t kort: wat is een ongevallenverzekering?

Een ongeval is snel gebeurd. En kan ernstige gevolgen hebben.
Een verzekering is dus zeker geen slecht idee.

Maar wat is dat nu precies, een ongevallenverzekering?

Dit filmpje legt het in ’t kort uit.

 

                  Verbonden agent, FSMA 106817 A, van KBC Verzekeringen nv, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven.
                  Disclaimer         Klachten         Privacy                              © Copyright - KBC Verzekeringen-Portaal - Design by Verzekeringen-Portaal.net